🌱 Si la segona llei de la termodinàmica sosté que tots els processos que tenen lloc a l'univers es fan de manera que sempre augmenta el desordre, i per tant l'entropia... és la voluntat humana d'ordenar i donar-nos sentit una postura contrària a la vida?

🤗 Aquesta setmana serà diferent a la redacció, ja que ens reunim tot l'equip de la Fundació en un nou espai a la natura, durant 3 dies de convivència, per compartir el camí recorregut i decidir juntes cap a on volem seguir. Si el dia a dia ens porta a l'entropia, serà en aquestes breus jornades, que ens rebel·larem en sintropia per dur a terme una sèrie d'accions conscients que potenciïn la reestructuració i l'equilibri intern. Farem el nostre millor esforç i esperem poder-te seguir oferint el millor de nosaltres!

📬 En aquest butlletí et presentem com és habitual tres campanyes que ens emocionen. Parlem de “la mare de tots els crowdfundings” encarnada en una campanya per enfortir el periodisme independent; la iniciativa petita i valenta d'una editorial autogestionada que aposta per la bibliodiversitat; i la creació d'un documental, inspiració d'aquest butlletí, per descobrir tècniques agroforestals regeneratives com un canvi radical de visió per deixar de situar-nos al centre del món. Informació lliure, poesia i acció concreta al propi entorn com a guia per seguir avançant juntes i amb els nostres millors desitjos per a tu. Seguim!

AixòNostreÉsDeVeritat 💜

LoNuestroEsDeVerdad 💜

💜 A aquesta campanya, com ja sabràs, l'hem anomenat LA MARE DE TOTS ELS CROWDFUNDINGS perquè vol convertir-se en la més gran de la història de Goteo.

✊ L'objectiu és assolir els 250.000€ perquè La Marea segueixi fent periodisme de debò amb els millors mitjans possibles. Periodisme per canviar la realitat. En només set dies ja ha arribat a la xifra de 25.000€, que és una barbaritat, però encara queda el 90% del camí.

👉 Si com nosaltres, vols impulsar un mitjà de comunicació lliure d'interessos polítics i empresarials, col·labora avui a goteo.cc/lonuestroesdeverdad.

Kriller71 📇

Kriller71 📇

📝 Kriller71 és una editorial radicada a Barcelona que des de fa deu anys publica de manera independent i autogestionada poesia, assaig i narracions “híbrides” que no encaixen dins dels cànons de la ficció clàssica.

📚 La seva aposta per la bibliodiversitat i per un catàleg on es destaquen veus divergents i poc freqüents a les editorials més tradicionals és tan arriscada com necessària davant dels corrents de pensament únic.

👉 Ajuda a sostenir l'edició independent en aquest moment complicat a través de goteo.cc/kriller71.

Sintròpica 🌱 

Sintrópica 🌱 

🌱 Aquest documental vol registrar el viatge al voltant de la península ibèrica que faran tres agricultors i formadors en agroecologia, per divulgar l'agricultura sintròpica: filosofia que cerca produir aliments sense comprometre la salut dels ecosistemes, protegint i fomentant la biodiversitat.

🏡 L'aventura promet ser una font d'inspiració i d'esperança enorme davant els grans reptes mediambientals i socials a què ens enfrontem.

👉 Si també sents que el model agrícola convencional ens està conduint a un atzucac i en la diversitat i la cooperació hi ha la solució, uneix-te a aquest projecte a goteo.cc/sintropica.

Primera gran setmana de PiztuMETA!

Primera gran semana de PiztuMETA!

🤗 La 7a edició de la convocatòria matchfunding de PiztuMETA va començar amb la seva força habitual i ja supera els 30.000€ recaptats en només una setmana.

😙 Ja has fet una ullada a cadascun dels 15 projectes? Hi ha de tot: documentals, òpera, reggae, moda, tallers, titelles...

😜 T'esperen tots a goteo.cc/piztumeta2022.

Summit 🌱 

Summit 🌱 

😅 Així en diem de la reunió de tres dies que hem tingut aquesta setmana amb tot l'equip per passar uns dies juntes! La traducció seria quelcom semblant a "cimera", a l'estil de grans trobades entre organitzacions mundials, però ja imaginaràs que res més lluny de la realitat.

❤️ Amb la idea de repassar tot el treballat aquest any i planejar el següent, avui han passat ja dues jornades de moltes presentacions fetes per les companyes a cadascuna de les oficines amb les seves àrees de treball: Comunicació, Participació, Innovació Democràtica Inclusiva, Planificació Estratègica i Administració, bolcades totes en les nostres principals línies d'acció: Cultura Futura, Innovació Democràtica Inclusiva, Empoderament Ciutadà, Economia Social i Solidària, Cultura i Organització.

🙌 Aquestes línies s'escriuen ja a la nit de la segona jornada abans de sopar i amb tota la bona feina ja feta, disposades a celebrar-ho avui i demà. Impossible resumir en tan poc tot el que hem presentat, debatut i viscut aquest equip present a Palma, Barcelona, Madrid i Roma, reunit a una bonica casa que ha estat la nostra llar compartida. Així que et deixem aquesta bonica imatge i la nostra promesa que anirem desgranant aquí tot el planejat, perquè puguis conèixer-ho i preguntar-nos tot el que vulguis.

Ens veiem en 15 dies! 😜

Fins aquí hem arribat. Esperem que aquest butlletí t'hagi animat a seguir caminant cap la societat de totes i per a totes a la que ens anem acostant, poc a poc. Fins la propera!

TNos vemos en 15 días

Meet.coop

Seguint el nostre objectiu d’ajudar a desenvolupar l’economia dels béns comuns i el poder de les eines de codi obert, ara som membres de Meet.coop. Una cooperativa de reunions en línia que es preocupa per la privadesa i permet a les persones i organitzacions tenir reunions en línia de qualitat amb eines ètiques.

Meet.coop