ECOSOLidaritza't!

Consolidem l'ecosol, la moneda alternativa de l'economia solidària de Catalunya

Categories

Social, Commercial, Diseño
 •   We use own and third party cookies to improve your user experience and our services, analyzing users' browsing in our website. If you continue browsing, we will consider that you consent to its use. You can get further information in our Cookies Policy .

Non-economic needs

Looking for

 • Treball voluntari

  Una part signiticativa de les iniciatives de la XES, i entre aquestes el Mercat Ecosol, es duu a terme mitjaçant l'aportació d'hores desinteressada de moltes persones i entitats. La Comissió Mercat Ecosol de la XES és el lloc on coordinar i canalitzar aquestes aportacions de treball i, com totes les comissions de la Xarxa, està oberta a totes les persones interessades. T'hi sumes?

  Collaborate
See more

What is offered in exchange

Individual rewards

 • Contributing 10

  Acknowledgment: Agraïment i reconeixement públic al web de Goteo

  Totes les persones, empreses i entitats que donin suport econòmic al projecte, apareixeran en el web de Goteo, on els hi agrairem la seva aportació

  19Co-financiers
 • Contributing 25

  Moneda social: 7 ecosols

  Els 7 ecosols poden ser en format físic (te'ls enviem per correu) o bé digital (t'obrim un moneder electrònic). En tots dos casos, et permeten participar en el Mercat Ecosol + Reconeixement i agraïment públic

  53Co-financiers
 • Contributing 50

  Moneda social: Col·lecció bitllets d'ecosol 1ª edició de la Fira y 10 ecosols

  Una col·lecció de 4 bitllets d'ecosols que es van fer servir a la primera fira. La podràs recollir a la seu de la Xes (c/ Casp 43 de Barcelona) o bé te la podem enviar per correu + 10 ecosols que poden ser en format físic (te'ls enviem per correu) o bé digital (t'obrim un moneder electrònic). En tots dos casos, et permeten participar en el Mercat Ecosol + Reconeixement i agraïment públic

  27Co-financiers
 • Contributing 100

  Moneda social: Col·lecció bitllets d'ecosol 1ª edició de la Fira y 30 ecosols

  Una col·lecció de 4 bitllets d'ecosols que es van fer servir a la primera fira. La podràs recollir a la seu de la Xes (c/ Casp 43 de Barcelona) o bé te la podem enviar per correu + 30 ecosols que poden ser en format físic (te'ls enviem per correu) o bé digital (t'obrim un moneder electrònic). En tots dos casos, et permeten participar en el Mercat Ecosol + Reconeixement i agraïment públic

  16Co-financiers
See more

User

XES

XES
La Xarxa d’Economia Solidària (XES) agrupem un centenar d'iniciatives de l’economia social i solidària de Catalunya que treballem en els àmbits del treball cooperatiu, la comercialització justa, el consum responsable, les finances ètiques, les monedes socials, la distribució solidària i la gestió democràtica dels comuns. En formen part, a més de persones individuals, cooperatives, societats laborals, fundacions i associacions dedicades al camp social, a les finances ètiques o al consum responsable, xarxes d’intercanvi; horts comunitaris, xarxes territorials cooperatives o d'economia solidària associacions de desenvolupament local, de treball cooperatiu per internet; etc. Els nostres principals objectius són desenvolupar les nostres iniciatives mitjançant el suport mutu i difondre que hi ha una manera de fer empresa i fer economia més justa, sostenible, democràtica i solidària que la capitalista. Més informació: www.xes.cat
My location
Barcelona
Send message
Send message
Show profile
Project in: CatalàEspañol

Share this project

Spread the word

 • Project widget

  publish the project widget

  Copy and paste the code in your website or blog to help spread the word about this project
  Funded!
  ecosolidaritzat
  Social, Commercial

  ECOSOLidaritza't!

  By: XES

  A l'octubre del 2012, durant la primera edició de la Fira d'Economia Solidària, la Xarxa...

  Co-financing

  Received

  135%
  Optimum
  7.455
  Minimum
  4.955
  Received
  6.709
  Finished
  05 / 09 / 2013
  Co-financiers
  126
  6.709 135%
  Embedding Code

ECOSOLidaritza't!

A l'octubre del 2012, durant la primera edició de la Fira d'Economia Solidària, la Xarxa d'Economia Solidària vam engegar la creació d'una moneda alternativa a l'euro i pròpia de l'economia social i solidària catalana: l'ecosol.

Ara necessitem consolidar aquesta moneda i el mercat social i solidària que es genera al seu entorn: el Mercat Ecosol. Per això, necessitem ampliar la xarxa de productors de l’economia social i solidària (cooperatives, associacions, autònoms...) que junts ofereixin la majoria de productes que necessitem les empreses i entitats però també els consumidors individuals, i intercanviar-los entre nosaltres sense haver de dependre dels euros, sinó amb ecosols.

L’ecosol serveix per desenvolupar l’economia social i solidària, ja que no deixa escapar el poder adquisitiu fora d’aquesta. El seu objectiu últim és crear un mercat alternatiu al capitalista, regit per valors equitatius, democràtics, solidaris i sostenibles, a través de la generalització progressiva de l’ús de l’ecosol com a mitjà de pagament en totes les transaccions de l’economia social i solidària catalana.

Main features

El Mercat Ecosol és una comunitat de crèdit mutu sense interès entre entitats, empreses, professionals i persones en general, de l’economia social i solidària de Catalunya, que utilitza la seva pròpia moneda electrònica, l’ecosol, com a mitjà de pagament complementari o substitutiu a l'euro.

L’ecosol es genera cada vegada que fem una transacció o operació de compravenda. Per exemple, una associació ven un producte a una cooperativa i no cobra en efectiu, sinó que, per un cantó, l’associació augmenta el seu saldo per comprar quan vulgui altres productes o serveis a qualsevol prosumidor del Mercat, i per l’altre la cooperativa contreu un deute que haurà de saldar venent a la resta de prosumidors sense cobrar-los tampoc en efectiu.

Cada prosumidor disposa d’un límit de crèdit per comprar dintre el Mercat; aquest límit fluctua en proporció del volum de vendes que faci dintre el mateix mercat; com més hi vengui més hi podrà comprar.

A més, les persones individuals també poden participar en el Mercat Ecosol com a consumidores responsables. Per fer-ho intercanvien euros a ecosols amb una bonificació (10 euros = 11 ecosols) i disposen d'un moneder electrònic per comprar béns i serveis dels prosumidors de l'economia solidària que formen part del Mercat Ecosol.

El format de l’ecosol és, bàsicament, el de moneda electrònica; només s’utilitzen els bitllets durant fires concretes, com ara les edicions de la Fira d’Economia Solidària, la propera de les quals tindrà lloc els dies 26 i 27 d'octubre al Recinte Fabra i Coats, de Barcelona.

Why this is important

L'euro s'ha convertit en una moneda escassa, privatitzada pel Banc Central Europeu i els bancs privats, i especulativa. Això arruïna les persones i les petites empreses.

Per fer front a aquesta situació, estan proliferant monedes alternatives o socials. Aquestes monedes, i l'ecosol també, parteixen d’una idea molt senzilla: si estem a l’atur i ens falten productes i serveis bàsics, no és perquè cadascú de nosaltres (persones i empreses) no tinguem capacitat de produir béns i serveis útils als altres, sinó perquè banquers i especuladors s’han quedat els paperets (bitllets) i els trossos de metall (monedes) que utilitzàvem per intercanviar (els euros). Per tant, si som capaços de reaccionar creant els nostres propis instruments d’intercanvi, cadascú obtindrà allò que necessita.

El Mercat Ecosol serà útil per a productors de l'economia social i solidària: cooperatives, autònoms, societats laborals, associacions i fundacions del camp social, i per persones individuals sensibles al consum responsable, les finances ètiques i el cooperativisme que vulguin consumir béns i serveis solidaris, fets sense explotació i sostenibles.
image

Goals of the crowdfunding campaign

Els objectius del Mercat Ecosol són els següents:

a) Consolidar econòmicament els prosumidors de l’economia social i solidària, a través d’un augment de les vendes i la fidelització dels compradors.

b) Incentivar el consum responsable per satisfer les nostres necessitats com a organitzacions i com a persones, abastir-nos més de proveïdors del sector de l’economia social i solidària.

c) Reforçar les relacions comunitàries dintre el sector, millorant les relacions socials i comercials entre consumidors i prosumidors de l’economia social i solidària.

d) Convertir l’economia social i solidària catalana en un sector cada cop més autosuficient respecte a l’economia capitalista, amb una cadena d’aprovisionament tan completa com sigui possible dins el sector.

e) Afavorir l'economia real i de proximitat, la petita i mitjana empresa que aposta per una producció responsable i al servei de les persones, afavorir la sortida de la crisi en aquests sectors de l'economia catalana amb dificultats de finançament i de liquiditat.

f) Contribuir a gestar l’embrió a Catalunya d’una economia social i solidària alternativa a la capitalista, enxarxada econòmicament en un Mercat Social.
image
Publish this widget
Publish wall of backers

Publish this widget

Embedding Code