Banco de Recursos para un consumo consciente y transformador

Ajuda'ns a desenvolupar eines digitals per a facilitar canvis individuals i col·lectius en el model de consum!

 •   We use own and third party cookies to improve your user experience and our services, analyzing users' browsing in our website. If you continue browsing, we will consider that you consent to its use. You can get further information in our Cookies Policy .

Non-economic needs

Looking for

 • Mapeig d'iniciatives de consum sostenible

  La tasca consisteix en mapejar iniciatives i recursos transformadors en un territori concret, per poder així incorporar-ho a la base de dades (on ja hi ha unes 2.000 iniciatives) i mostrar-ho al mapa quan la web estigui en funcionament. Molt interessant per conèixer i fer visible les alternatives del teu territori!

  Collaborate
 • Difusió del projecte

  La tasca consisteix en donar a conèixer el nostre col·lectiu i el projecte que ens portem entre mans per tal de que pugui ser una eina útil per més gent. Quantes més millor!

  Collaborate
 • Disseny gràfic: per web i difusió

  Ens aniria bé un cop de mà en qüestions relacionades amb el disseny gràfic, tant per afegir elements a la web com per a fer flyers per quan s'apropi el llançament públic de la plataforma.

  Collaborate
See more

What is offered in exchange

Individual rewards

 • Contributing 10

  Acknowledgment: Reconeixement a la web

  El teu nom apareixerà a la llista de col·laboradors del CRIC + Rebràs el butlletí electrònic per entrar a formar part d'aquesta comunitat virtual de consumidors conscients que volem construir a través del banc de recursos

  52Co-financiers
 • Contributing 20

  Product: Documental "Tres historias y un vaso de leche"

  T'enviarem el documental en DVD "Tres historias y un vaso de leche", un recorregut pel model agroalimentari global a partir d'un consum tant quotidià com la llet + El teu nom apareixerà a la llista de col·laboradors del CRIC + Rebràs el butlletí electrònic del banc de recursos

  Limited reward
  0 units left
  45Co-financiers
 • Contributing 30

  Product: 4 revistes Opcions

  T'enviarem 4 números de la revista Opcions que ens demanis (números 9 al 41, excepte 15, 19, 23 i 24) + El teu nom apareixerà a la llista de col·laboradors del CRIC + Rebràs el butlletí electrònic del banc de recursos

  Limited reward
  34 units left
  16Co-financiers
 • Contributing 35

  Product: Informe Cambio Global 2020/50

  T'enviarem l'informe que hem publicat recentment després de tres anys de feina "Consumo y Cambio Global España 2020/50" + El teu nom apareixerà a la llista de col·laboradors del CRIC + Rebràs el butlletí electrònic per entrar a formar part d'aquesta comunitat virtual de consumidors conscients que volem construir a través del banc de recursos

  Limited reward
  33 units left
  17Co-financiers
 • Contributing 50

  Product: Subscripció-Regal a la revista Opcions

  Et regalem una subscripció anual a l'edició impresa de la revista (o si ja ets subscriptor/a pots regalar-la a qui vulguis) + El teu nom apareixerà a la llista de col·laboradors del CRIC + Rebràs el butlletí electrònic del banc de recursos

  22Co-financiers
 • Contributing 80

  Product: Col·lecció Opcions

  Et regalem una col·lecció sencera de la revista pels números que hem fet fins ara (números del 9 al 41, excepte 15, 19, 23 i 24) + Subscripció anual a la edició impresa de la revista (o si ja ets subscriptor/a pots regalar-la a qui vulguis) + El teu nom apareixerà a la llista de col·laboradors del CRIC + Rebràs el butlletí electrònic del banc de recursos

  9Co-financiers
 • Contributing 200

  Services: Xerrada / Taller

  Especialment indicat per a entitats: t'oferim una xerrada o taller (videoconferència si és lluny de Barcelona) en qüestions relacionades amb l'acció transformadora a través del consum. També es pot centrar l'activitat en fer un taller de mapeig col·laboratiu per l'empoderament comunitari a través dels mapes de la plataforma web + El teu nom (o de l'entitat) apareixerà destacada a la llista de col·laboradors del CRIC

  Limited reward
  5 units left
  2Co-financiers
See more

User

CRIC Revista Opcions

CRIC Revista Opcions
Som el Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC). Som una associació sense ànim de lucre, independent de qualsevol altra entitat pública o privada. Vem néixer a Barcelona, el 1996, d'unes quantes persones que ens preguntàvem si les repercussions del nostre consum podien ser contradictòries amb les nostres idees. Avui tenim clar que la sostenibilitat del planeta, una societat més igualitària i una vida més plena passen per transformar la societat de consum. Podeu veure la nostra visió del consum conscient i transformador a la nostra web (opcions.org/blog/consum-conscient-transformador). Som pioners a l'Estat en aquest camp de recerca i d'informació.

Hi treballem a temps parcial mitja dotzena de persones que ens hi dediquem perquè ens motiva com a projecte vital, i tenim diversos amics i amigues col·laboradors que ens ajuden amb molts cops de mà. Els comentaris i aportacions que ens fan arribar els lectors de la revista Opcions (el nostre principal projecte) i altres persones ens fan sentir que la nostra feina és útil i constructiva.
My location
Barcelona
Send message
Send message
Show profile
Project in: CatalàEspañol

Share this project

Spread the word

Banco de Recursos para un consumo consciente y transformador

Ajuda'ns a desenvolupar eines virtuals per transformar el model de consum!

Volem inspirar-nos, visibilitzar, enxarxar-nos, donar respostes i, en definitiva, facilitar canvis tant personals com col·lectius en el model de consum, i volem fer-ho a través d’allò que millor sabem fer: posar a disposició de la gent informació i recursos pràctics.

Més de 2.000 iniciatives transformadores mapejades a nivell estatal; guies pràctiques de consum conscient per a diferents àmbits de la vida quotidiana; materials i recursos de sensibilització; espais de reflexió col·lectiva sobre el canvi social… Tot això es podrà trobar en el nou espai participatiu i de consulta en línia de la web d’Opcions.

Des del CRIC (Centre de Recerca i Informació en Consum), a través de la revista Opcions (www.opcions.org/revista), portem més d'11 anys investigant i fent xarxa per posar a disposició de tothom recursos pràctics per tal d’anar afavorint canvis en la manera en què consumim i satisfem necessitats, per avançar cap a maneres de viure més sostenibles i justes.

Fins ara el nostre principal mitjà per fer-ho ha estat la publicació de la revista en paper, i ara volem anar més enllà per fer arribar més lluny el nostre missatge, i per això oferirem informació i eines pràctiques i dinàmiques a través del món virtual.

Main features

El banc de recursos serà una eina virtual (allotjada al web www.opcions.org) que estarà composada per quatre grans blocs:

1) El mapa col·laboratiu: un mapa amb una base de dades inicial de més de 2.000 iniciatives (i en creixement) a nivell estatal per tal de que tothom pugui trobar i aportar els recursos que necessita a prop de la seva localitat per dur a terme un consum conscient i transformador. Les diferents experiències estan classificades per àmbits de consum (alimentació, transport, llar, roba i complements...), i inclou tant empreses de productes i serveis, com iniciatives comunitàries, del tercer sector i de l’administració pública. Està pensat i dissenyat per ser una eina col·laborativa en la que entre tots i totes anem incorporant, valorant i connectant iniciatives útils i transformadores.

2) Les guies de consum: peix, turisme, oli d’oliva, mobles, fruita, iogurt... tota la informació que cal saber per a un consum sostenible en aquests i altres àmbits es podrà trobar a les guies de consum. La guia està organitzada per diferents àmbits de consum (alimentació, transport, llar, roba i complements...) i és una evolució de la Consumpedia (www.consumpedia.org). A més de la informació de productes i serveis es podran trobar altres articles de temàtiques diverses enfocades a facilitar canvis tant individuals com col·lectius en el model de consum (dels que han anat sortit a Opcions i també els que aniran sortint).

3) El directori de recursos de sensibilització/comunicació: vídeos, presentacions, materials educatius, informes, mitjans de comunicació, pàgines web... aquest apartat vol posar a disposició de la gent tot tipus d’eines per tal d’inspirar-nos i fer sonar més alt el nostre missatge de transformació social. I està pensat també per a què tothom que vulgui pugui aportar materials que cregui interessants.

4) Reflexions per al canvi: Té sentit que canviï jo el meu consum si els polítics no fan res al respecte? Quins són els límits per a l'expansió de les cooperatives de consum? Puc plantejar-me la jornada de 21 hores amb l'estructura actual del mercat laboral? Aquest espai pretén generar un punt de trobada on compartir visions, dubtes i propostes per al canvi social, tant des d'una perspectiva individual com des de l'acció col·lectiva.

Amb aquestes eines, juntament amb el blog i el facebook d’Opcions, pretenem generar un espai participatiu i de consulta de referència en l’àmbit del consum i els estils de vida transformadors; i així compartir tota la informació que rebem i generem, i al mateix temps volem també obrir les portes del CRIC i Opcions per a què puguin arribar més fàcilment suggeriments, iniciatives, comentaris... de persones interessades en avançar cap un canvi de model socioeconòmic i cultural.

Sabem que el món virtual bull d'iniciatives i plataformes molt afins a la nostra, i per això aquest banc de recursos pretén connectar i complementar totes aquestes altres plataformes germanes.
image

Why this is important

Aquest projecte pretén, en termes generals, fer avançar més ràpidament la nostra societat cap a un model de producció i consum que sigui satisfactori per les persones; que es regeixi per l'equitat i la democràcia; i que s'emmarqui dins dels límits ambientals que ens posa la naturalesa.

En allò més concret, aquest projecte pretén:

- Crear un espai de referència i també participatiu on trobar tant recursos molt pràctics com materials per a la reflexió en el camp del consum conscient.

- Facilitar la connexió i trobada entre usuaris individuals i també col·lectius per generi una comunitat virtual que reforci els processos de canvi tant personals com col·lectius.

- Donar visibilitat a la gran quantitat d'alternatives socio-empresarials, comunitàries i públiques existents i aglutinar massa crítica.

Volem aprofitar el posicionament en xarxa, les bases de dades i l'experiència dels 11 anys d'Opcions per aglutinar la informació sobre alternatives al model econòmic majoritari. Crear una àgora per a totes les persones, empreses, administracions, moviments socials que caminem en una mateixa direcció i que no parem de créixer.
image

Goals of the crowdfunding campaign

Amb aquesta campanya pretenem:

- Aconseguir recursos econòmics per poder pagar una part dels costos d'implementació del projecte. Sense un mínim serà molt difícil poder dur-ho a terme.

- Donar a conèixer i fer partícip a tota la gent interessada i motivada pel projecte, per a començar a construir ja aquesta comunitat virtual que volem.

- L'òptim ens hauria de permetre, a més d'implementar les eines web, fer actes de presentació i sessions de mapeig col·laboratiu per a què la gent es faci seu projecte.
image
image
Publish this widget
Publish wall of backers

Publish this widget

Embedding Code